Nederlandse economie krimpt harder

Nederlandse economie krimpt harder

© ANP
© ANP

De Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan werd verwacht. Dat maakte het Centraal Planbureau (CPB) vanavond bekend.

De economie krimpt dit jaar met 1%, terwijl het CPB in maart nog uitging van een krimp van 0,5%. Voor volgend jaar wordt een licht herstel verwacht van 1%.

Volgens het CPB is de economische neergang het gevolg van de trage groei van de wereldeconomie. Bovendien laat de economische groei in de eurozone veel te wensen over.

,,Het enige kleine lichtpuntje is dat de verslechtering lijkt af te vlakken: de economie krimpt steeds minder snel. Dat duidt erop dat het dieptepunt nadert. In de tweede helft van 2013 groeit de economie naar verwachting weer”, aldus het CPB.

De werkloosheid stijgt volgend jaar naar verwachting tot gemiddeld 7%, het hoogste niveau sinds 1995. Vooral het eerste kwartaal van dit jaar liet een sterke stijging van de werkloosheid zien. Daarom is de raming voor 2013 naar boven bijgesteld op 6,75%

Bron: Telegraaf

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.