Lichte daling detailhandelomzet

Lichte daling detailhandelomzet

De Nederlandse detailhandel heeft in april 0,6 procent omzet ingeleverd, in vergelijking met dezelfde maand een jaar terug. Het volume kromp met 2,7 procent, de winkelprijzen waren 2,1 procent hoger. Dat blijkt uit cijfers die het CBS donderdag publiceerde.

In maart was de daling met 5,3 procent veel forser. De non-foodsector presteerde in april echter minder slecht dan de maand ervoor. De branche verloor in maart nog twaalf procent omzet ten opzichte van 2012, in april een procent. Kledingwinkels en textielsupermarkten noteerden zelfs een omzetstijging, mogelijk doordat de traditionele voorjaarsaankopen later op gang zijn gekomen door het koude weer in maart, stelt het CBS.

De foodbranche zag de omzet in april met een procent stijgen ten opzichte van 2012, maar het volume met drie procent krimpen. Dat komt mede doordat de aankopen voor Pasen dit jaar in maart en vorig jaar in april werden gedaan. Postorderbedrijven en internetwinkels behaalden met een omzetgroei van ruim twaalf procent de grootste omzetstijging van de afgelopen zes maanden.

Bron: retailnews

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.