Hoe kan ik mijn website benaderen voordat mijn domeinnaam actief is?

Hoe kan ik mijn website benaderen voordat mijn domeinnaam actief is?

U kunt door middel van het aanpassen van de hosts file op uw pc een domeinnaam doorverwijzen naar een specifieke server.

Op deze manier kunt u uw website bekijken op een andere server, zonder dat anderen dit ook zien. Dit kan handig zijn wanneer u uw website gaat migreren naar een nieuwe server of wanneer de verhuizing van uw domeinnaam nog niet is afgerond.

Om uw hosts file aan te passen, opent u het programma Kladblok. Indien u gebruik maak van Windows Vista, Windows 7 of Windows 8, dan dient u deze als Administrator uit te voeren (rechtermuisknop en dan ‘Als Administrator uitvoeren’). Wanneer u Kladblok heeft geopend, gaat u naar ‘C:\Windows\System32\drivers\etc’. Indien u daar geen bestanden ziet staan, dan verandert u rechtsonder ‘Tekstdocumenten (*.txt)’ naar ‘Alle bestanden (*.*)’.

Hier opent u het bestand ‘hosts’. Onderaan het bestand voegt u op een nieuwe regel, de onderstaande regel toe: Bijvoorbeeld: 83.175.169.138 uwdomeinnaam.nl www.uwdomeinnaam.nl

Het juiste ip-adres waarop uw website wordt gehost vindt u terug door in het DirectAdmin-controlpanel te kiezen voor ‘Accountinstellingen / Statistieken / Logs’. In het midden van die pagina vindt u onder de taalkeuze het ip-adres terug. Vervolgens slaat u de wijziging op en vanaf dat moment verwijst het domein naar het ingestelde IP-adres, maar dan alleen voor uw eigen systeem.

NB: Mogelijk dient u de dns op uw pc nog te ‘flushen’ vooraleer de wijziging effect heeft. Hiervoor opent u een command prompt en geeft u het commando ” ipconfig /flushdns” (zonder aanhalingstekens), gevolgd door een enter

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.