Google Plus het belang daarvan en invloed op SEO

Google Plus het belang daarvan en invloed op SEO

Ontstaansgeschiedenis van Google Plus

In 2011 vond de lancering plaats van Google+, ook wel Google Plus of G+ genaamd. Hoewel het gebruik ervan (nog) lang niet in de buurt komt van andere sociale netwerksites als Facebook of Twitter, is het belang van Google Plus voor SEO erg groot. Zo zijn de effecten in google.com al veel beter te zien dan in google.nl. Personen en bedrijven kan ik aanbevelen z.s.m. een Google Plus pagina te maken en te investeren in de ontwikkeling ervan.

Basisprincipe

Het basisprincipe van Google Plus is eenvoudig: we kunnen sociale verbindingen leggen met anderen door hen toe te voegen aan onze -wat Google noemt- “kringen” (Eng: “circles”). Google heeft daartoe verschillende standaard kringen gedefinieerd, zoals “Vrienden”, “Familie”, “Kennissen”, “Volgen” en “Bedrijfscontacten”. We kunnen zelf ook nieuwe kringen definiëren. Via onze Google Plus startpagina kunnen we alle Google Plus berichten (Eng: “posts”) volgen van alle personen die we in onze kringen hebben toegevoegd. Google biedt webmasters een badge (een stuk html-code die in de site kan worden opgenomen) aan om de opname in kringen te vereenvoudigen.
Naast de “kringen” is er een ander aspect van belang, namelijk de “+1”. Dit is de equivalent van de facebook-like. Webpagina’s, video’s, Google Plus posts, maar ook zoekresultaten en zo nog veel meer, kunnen we een +1 geven.

Belang van Google Plus voor SEO

Op de volgende wijze zal Google Plus invloed gaan uitoefenen op de zoekresultaten:

  • +1’s van webpagina’s zullen de pagina’s een hoger rankingpotentieel geven.
  • +1’s van webpagina’s door mensen uit mijn kringen zullen de pagina’s voor mij (d.w.z. gepersonaliseerd), een aanzienlijk hoger rankingpotentieel geven.
  • Personen of bedrijven die de meeste en beste volgers hebben zullen meer onder de aandacht worden gebracht. Hiertoe hanteert Google (in zijn patenten) het begrip AgentRank, in de volksmond ook wel SocialRank genoemd.
  • De publicaties van personen met een hoge AgentRank zullen eenvoudiger hoog scoren, ongeacht de website. Daartoe moet de publicatie wel worden gekoppeld met de Google Plus pagina van de auteur.

Bron: Google / Bron Foto: Google

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.