Apple en Microsoft openen datacenters in Nederland

Apple is bezig de bouw van een datacenter in de Eemshaven voor te bereiden. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.  Ook Microsoft heeft de bouw van een datecenter toegezegd, waarmee een bedrag van 2 miljard euro zou zijn gemoeid.

Dat nog te bouwen datacenter van Microsoft, waarvan al langer sprake was, moet komen op een bedrijventerrein bij Middenmeer. Het project moet 150 tot 200 vaste banen in Noord-Holland opleveren.

Apple wordt de tweede grote gebruiker naast Google van het zogenoemde datahotel in de Eemshaven. Havenschap Groningen Seaports behandelde vrijdag voor de aandeelhouders een meerjarenplanning, waarin voor 2014 een nieuw bedrijf voor de Eemshaven is opgenomen. Met dat bedrijf Saturn zou Apple worden bedoeld.

In stukken van oktober 2020 worden twee marktpartijen (met de codenamen Saturn en Orange) opgevoerd die behoefte hebben aan een terrein ter grootte van 20 tot 40 hectare. Saturn zou vorig jaar al een locatiebesluit hebben willen nemen. De identiteit van Orange is niet bekend.

Waarvoor Apple het datacenter gaat gebruiken is ook niet bekend, maar Eemshaven is een aantrekkelijke locatie vanwege de stabiel energievoorziening.

Bron: Emerce / NOS / Foto ANP, Microsoft

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.