AH-franchiser opent eigen afhaalpunten

Albert Heijn-franchiser Rob Geraets opent vandaag in Panningen zijn nieuwe concept voor het afhalen van boodschappen. Opvallend is dat het voor klanten mogelijk wordt om 24 uur per dag de boodschappen af te halen.

AH-franchiser opent eigen afhaalpunten

Het afhaalconcept bij de Albert Heijn in Panningen bestaat uit twee delen. Bij de winkel zijn twee blauwe zuilen geplaatst, waar klanten die online besteld hebben zich kunnen melden. De boodschappen worden vervolgens in milieuvriendelijke, bruine tassen naar buiten gebracht. Enkele honderden meters verderop langs de doorgaande weg heeft hij bovendien een ruimte gehuurd waar kluisjes van het concept De Buren zijn geplaatst, die voor een deel gekoeld zijn. Hier kan de klant rond de klok terecht om zijn boodschappen af te halen.

Code
Deze kluisjeslocatie is onbemand. Van 7.00 uur tot 23.00 uur is de locatie gewoon open, daarna kunnen klanten met een code toegang krijgen tot de kluisruimte. De boodschappen worden in de winkel verzameld en klaargezet voor de klant of met een speciaal aangeschafte bakfiets naar de kluisjes gebracht. Wie voor 12.00 uur in de ochtend de bestelling via de speciale website doorgeeft, kan vanaf zes uur ’s avonds de boodschappen afhalen bij de winkel of de kluisjes.

4 procent omzet
De ondernemer heeft een jaar proefgedraaid in een van zijn andere winkels met afhalen bij de balie. Daaruit heeft hij geleerd dat klanten tussen de 75 en 100 euro per keer uitgeven. De helft van de klanten is nieuw voor de winkel, de andere helft zijn bestaande klanten die de voorkeur geven aan afhalen. In het eerste jaar verwacht Geraets ongeveer 4 procent van zijn omzet via online te gaan boeken. Voor de dienst heeft hij twee extra fte’s in dienst genomen.

Geen concurrent voor AH
De AH-franchiser zegt het niet te zien als een concurrent voor de websupermarkt van Albert Heijn zelf, waarvoor inmiddels in hoog tempo afhaalpunten worden ingericht. Zijn concept is vooral geschikt voor dunbevolkte gebieden, waar Albert Heijn zelf niet bezorgt. Verschillende andere AH-franchisers zijn intussen al betrokken bij het concept of hebben interesse getoond. Zelf opent hij na de zomer het concept met de intercom ook bij zijn winkel in Amstenrade. Geraets heeft vier Albert Heijn-supermarkten.

Bron: Distrifood

Deze website maakt gebruik van cookies om je een betere ervaring te bieden. Door deze website te bekijken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.